Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Programları Ek İlanı | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Programları Ek İlanı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS

Tezli Yüksek Lisans Programı için;
1. 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).
2. ALES (EA- son beş yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak.
3. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
4. Değerlendirme: 100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (EA)’in %50’si, lisans not ortalamasının %50’si alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için;
1. 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak.

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEZLİ YÜKSEK LİSANS (%100 İNGİLİZCE)

1. Lisans mezunu olmak. Yurt dışından lisans alanlar için denklik şartı aranır.

2. ALES’ten SÖZ veya EA puan türlerinden minimum 55 veya YÖK tarafından ALES taban puanına karşılık gösterilen GMAT (450) veya GRE (eski sistem-610, yeni sistem-149) sınav sonucuna sahip olmak.

3. YDS’den en az 60 puan ya da ÖSYM tarafından YDS’ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 60’a denk gelen bir puan (TOEFL-iBT’den 72) almış olmak.

4. Açılan kontenjandan fazla başvuru olması durumunda değerlendirme jürisi kurulur. Jüri adayların seçiminde ALES puanına %50, lisans not ortalamasına %15, yabancı dil puanına %15 ve mülakat sınavına %20 ağırlık verecektir.

5. Program Ücreti Yabancı Uyruklu Öğrenciler için 5.000 $ dır. Diğer öğrencilerimiz için program ücreti 12.000 TL dir.

DOKTORA PROGRAMI İÇİN GENEL KOŞULLAR

Genel Şartlar:

1. ALES (EA- son beş yıl içinde)’ ten en az 55 puan almış olmak.

2.Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır

3. YÖKDİL veya YDS’ den en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca kabul edilen sınavlardan eş değer puan aldığını belgelemek.

4. Bütünleşik Doktora için; Lisans mezunu olarak başvuran adayların mezuniyet genel not ortalamaları 100 üzerinden 80 veya üzerinden 3 olmalıdır. ALES (EA- son beş yıl içinde)’ ten en az 80 puan almış olmak.

5. Yüksek Lisans (Bütünleşik Doktora programları için Lisans) eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programında;

1. Bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).

2. 100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (EA)’in %50’si, yüksek lisans not ortalamasının %15’i, yabancı dil puanının %15’i ve yazılı bilim sınavının/mülakatın %20’i alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Program Son Başvuru Tarihi Sınav
Doktora 29.08.2019 04.09.2019 09:30 Yazılı Bilim Sınavı/ 13:30 Mülakat
İngilizce Tezli Yüksek Lisans 29.08.2019 ——————–
Türkçe Tezli Yüksek Lisans 29.08.2019 05.09.2019 Değerlendirme
Türkçe Tezsiz Yüksek Lisans 29.08.2019 05.09.2019 Değerlendirme

Not: Online başvurular 29 Ağustos 2019 Saat : Öğlen 12.00 ‘da bitecektir. Öğrenci adaylarımıza önemle duyurulur.