Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Programı Ek İlanı | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Programı Ek İlanı

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI YÜKSEK LİSANS

Tezli Yüksek Lisans Programı için;
1. 4 yıllık iletişim alanı ile ilgili herhangi bir lisans programından (İletişim Fakültelerinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo Tv Sinema ve/ veya Sinema Tv, Fotoğraf, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim Sanatları gibi iletişimle ilgili bölümlerden birinden) mezun olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı (bir yarıyıllık 8 – 30 Kredi) uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur)
2. ALES (EA-SÖZ son beş yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak.
3.Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
4. Değerlendirme: 100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (EA)’in %50’si, lisans not ortalamasının %30’u ve sözlü mülakatın %20’si alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Tezsiz Yüksek Lisans Programı için;
2. ALES (EA-SÖZ son beş yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak.
3.Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
4. Değerlendirme: 100 tam not üzerinden lisans not ortalamasının %40’ı ve sözlü mülakatın %60’ı alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Son Başvuru Tarihi: 01.09.2019’dur.

Mülakat tarihi: 03.09.2019 tarihi Salı günü 14:00 da gerçekleştirilecektir.