Görsel İletişim Tasarımı ABD İletişim Çalışmaları Doktora Programı Açıldı! | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Görsel İletişim Tasarımı ABD İletişim Çalışmaları Doktora Programı Açıldı!

Görsel İletişim Tasarımı ABD İletişim Çalışmaları Doktora Programı 2019-2020 Güz Dönemi için öğrenci alacaktır.

Genel Şartlar:

1. İletişim Fakültelerinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo Tv Sinema ve/ veya Sinema Tv, Fotoğraf, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim Sanatları gibi iletişimle ilgili bölümlerden birinden mezun olanlar ve diğer alanlardan gelenler (iletişimle ilgili olmayan alanlar) başvurabilir. Ancak diğer alandan gelenlere, ek olarak “Bilimsel Hazırlık Programı”uygulanacaktır. (Söz konusu eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).

2. ALES (EA/SÖZ- son beş yıl içinde)’ ten en az 55 puan almış olmak.

3. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.

4. YÖKDİL veya YDS’ den en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca kabul edilen sınavlardan eş değer puan aldığını belgelemek.

5. Değerlendirme:100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (EA/SÖZ)’in %50’si, yabancı dil puanının %30’u, yüksek lisans not ortalamasının %20’i alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Kontenjan: 5

Son Başvuru Tarihi: 18.09.2019’dur.

Online Başvuru için TIKLAYINIZ!!!